BÖR börja med maten nu....
Jag BÖR börja med maten nu om den skall vara kar tills Emil skall hämtas.
Han är just nu på bilskolan, och jag inser ju längre jag sitter här vid datorn så blir det mindre mat gjord ;)
Idag har kökets används till mycket :)
Jag sågade en skiva med en sticksåg , arbets yta var på köksbordet :) Sågspånet bara yrde..
Skivan skall sedan in i Martinas pysselrum, jag tänkte ta lite före och efter bilder. :)
Idag blir det en gryta!
500 gram oxgrytbitar
0,5 paket bacon
2 msk Touch of Taste Oxfond med Rödvin
1,5 dl vatten
paprika
1 st röd paprika
8 st Schalottenlök(ar)
10 st champinjoner
2 dl grädde
1 nypa(or) timjan
salt och peppar
Tillagning
1. Skär lök, bacon och paprika i bitar och fräs tillsammans med champinjonerna i en gryta.
2. Lägg upp på fat och bryn köttet i samma gryta. Häll på vatten och fond, låt koka under lock. Mot slutet av kokningen tillsätt baconfräset, grädde och timjan.
3. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt mer fond.
Servera med ris och grönsallad.
Jag kommer att modifiera receptet lite, det kommer bli mer vatten och lite rödvinsvinäger , lite rosmarin, fraiche med kantarell och conjacs smak.
Kommentarer
Postat av: jessica
å vad gott det ser ut
Postat av: Emma
Underbart gott va det!! (och enkelt)
Testa tycker jag!!
Trackback